När någon börjar snacka om LCHF

 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Karl

Jag är nyfiken på just varför?
Du har kanske bara stött på dåliga representanter för den här typen av kosthållning, och således lider av lite trevlig desinformation.

1. LCHF innebär inte att någon ska äta mer kött. Det innebär ersätt kolhydrater med fett.

2. Köttet ska enligt varje LCHF:are med självrespekt komma ifrån djur som uppfötts under humana förhållande, dvs gå ängar och äta sin naturliga föda. Det vill säga: Gräs. Dessa fristående bönder finns det gott om, och blir fler. Djuren slaktas dessutom under mer ordnade former, och inte enligt löpande-band-principen. Detta har mindre miljöbelastning än både spannmålsodling och sojaodling, och bidrar till ekologisk mångfald. Det är även hållbart, med tanke på hur Sveriges natur ser ut. Mer hållbart än konstgödning och konstbevattning, som i sin tur kräver mängder med fossila bränslen. Att dessutom stödja dessa småbönder är en direkt attack mot storföretagen som inte vill någon väl. Vad gäller grönsaker och andra produkter så månar även LCHFs gurus om att nästan uteslutande ALLT ska vara ekologiskt.

3. Allt fler och fler studier pekar på att fett är bättre för hälsan än vad kolhydrater ifrån spannmål någonsin kommer vara. All vår tids moderna folksjukdomar börjar snarare nu kunna härledas till den ökade konsumtionen av snabba kolhydrater och processad föda. De studier som fortfarande stödjer Livsmedelsverkets riktlinjer, har visat sig grunda sig på rent jäv, och Livsmedelsverkat har klara och starka band till matindustrin, där ibland McD, Barilla och Coca Cola. Deras kära tallriksmodell var dessutom McD med och utformade. Så lämpligt. Och såvida du är en individ som hellre tror på vetenskap än gamla myter, så finns det gott om källor som pekar på detta. Biologer med såpass mycket självrespekt så att de inte står på myndigheternas lönelistor kan dessutom intyga om vad vete och dylikt faktiskt gör med våra kroppar.

Det finns otaliga exempel på folk som förbättrat blodvärde, och sin diabetes genom att följa en lågkolhydratskost.

Jag lade även märke till du hade en del två, med någon som åt ett pommes frites.

Snabbmatsindustrin är ju något som du inte borde stödja, du som har så mycket vänsterorienterade tankar. Snabbmatsindustrin tjänar pengar på vår ohälsa och är inte direkt de största miljökämparna som vi kan finna därute i vida världen.

Ursäktar mig själv om min meningsuppbyggnad är lite slarvig och dålig, jag är lite distraherad.

Jag har gått om källor om du nu känner för att försvara den stora livsmedelsindustrin och lögnerna som de har matat oss med de senaste 60 åren.

Kan rekommendera boken "Forskningsfusket!" som behandlar matindustrin och allt jäv som förpestat och påverkat den genom åren. Allt började i USA med två människor som såg ett ypperligt tillfälle att tjäna pengar på läkemedel.

Svar: kontentan av GIF:arna om LCHF är att jag bara är fett trött och uttråkad på folk som snackar om dieter i allmänhet och LCHF i synnerhet eftersom det var näst intill det enda folk pratade om när jag lade upp inlägget.
Melissa

2013-09-17 @ 21:10:35
Postat av: Karl

PS: De flesta inom LCHF, Paleo och dess likar finner oftast att den moderna köttindustrin är ett jävla härke som borde ses över grundligt. Den är inte hållbar, och den är inte bra för vare sig djur, eller människa.

PS2: Snabba och raffinerade kolhydrater är inget annat än storkapitalism i sin renaste form.

2013-09-17 @ 21:12:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0