En tanke skänkt åt Sveriges sittande politiker



Jag gillar skatten. Det är inte skatten det är fel på, det är politikerna. 

 

Ibland hör jag människors berättelser om fem-sju läkarundersökningar som kan kosta flera tusen kronor, för att få reda på att det inte finns något att göra åt smärtan. Väldigt mycket pengar för några sekunder, i bästa fall minuter hos en stressad läkare. Måste du opereras kan det dröja år, om du bor i en viss kommun.

Om du har cancer får du kanske inte behandlas i tid om du bor i Lunds kommun, för där finns inga pengar. Då får du dö  fast du betalar samma skatt som alla andra. Det finns inget du kan göra åt det, för det är inte du som bestämmer vart skattepengarna ska gå.

7000 kvinnor får diagnosen bröstcancer VARJE ÅR i Sverige. Tre procent är under 40, det är 210 stycken på ETT år. Ändå får du inte undersöka dig förrän du fyllt 40 om du inte är säker på att du har cancer. Därför struntar många yngre kvinnor i att känna efter eller undersöka sig, vilket gör att cancern utvecklas och chansen att bota cancern förminskas radikalt = många dör i onödan.

Vem är det som bestämmer hur sjukvården ska styras? Visst är det politikerna, och visst är det bra med folkvalda politiker som bestämmer, synd bara att de suger. Synd att alliansen SUGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (...jag tycker inte att socarna är änglar heller). Men moderaterna suger mest och hårdast.




Ingen kunde förutspå lågkonjukturen, VISST VISST men höj A-kassan så att ingen har råd att betala den, sedan när alla blir av med jobbet ett halvår senare DÅ BLIR DET INGA JULKLAPPAR och en trebarnsfamilj tvingas flytta in i en tvåa, och ingen har råd att köpa deras gamla villa för det går inte att få lån. Alla förlorar utom politikerna. Politikerna får ändå julklappar i form av feta löner och personliga stylister värde hundratusentals kronor om året. Som tack för ingenting.

Hundratusentals förlorade jobb, och fler ska det bli, förutspår Anders Borg i Metro. Det dubbla till 2010. MEN GÖR NÅT ÅT SAKEN DÅ!!!!! Ni vet vad som har hänt, ni vet vad som kommer att hända. Fixa det. Hur? JA INTE FAN VET JAG, jag är ingen maktfull politiker med 70 lax i röven varje månad, så det är absolut inte mitt jobb att fixa det. Det är inte Svenska folkets jobb att fixa lågkonjukturen. Det är ert jobb, det är därför ni är politiker.

Alla kan inte hantera en vägvält eller ge en 82årig senildement tant rätt mediciner, och på samma sätt jobbar inte alla med politik. Hade alla kunnat jobba med politik så hade nog alla gjort det. Snacka skit, fatta beslut och få feta löner. Gött. Dessutom får man behålla jobbet när alla andra blir av med sitt. Och den feta lönen kommer från skattepengar. Att Lund inte har råd med cancerbehandling är lätt att blunda för. Carl Bildt behöver en ny herrgård. Eller nåt.
Anledningen till att alla inte kan bli politiker är att man måste vara iskall för att lyckas. Ett hjärta av is är vad som krävs för att ge alla tomma löften och falska förhoppningar med gott samvete.

Fy fan.





Jag avslutar med tre saker:

1.  FRA-lagen kommer att kosta Sverige många miljarder svenska skattepengar,
och vi vill inte ens vill ha den. Det är politikerna som vill ha FRA och Ipred. Vi får pröjsa.

2. Allt jävla snack om miljön miljön miljön miljön, ändå höjs priserna i kollektivtrafiken hela tiden. 10 mil tur&retur = 200 spänn och tågen är försenade och inställda hela tiden. Ja inte är det politikerna som får lida iallafall.

3. Jag gillar skatten. Det är inte skatten det är fel på, det är politikerna.


Kommentarer
Postat av: e.

jag tycker din blogg är sjukt härlig. men man får faktist undersöka sig även om man är under 40 år. jag har gjort det och är 16. & FRA lagen är bra. Dom har alltid spionerat och avlyssnat oss. Lagen är bara till för att de inte ska kunna göra som dom vill. Den sätter tyglar.

2008-12-30 @ 20:18:58
Postat av: klaraholmberg

Politiker gör bra saker också. Kanske inte politiken som de som regerar nu för är den bästa, iallafall inte i mina ögon, men trots det gör de något. Och jag tror att de får 70 lax i månaden eftersom någon överhuvudtaget ens ska vilja bli politiker. Som det är idag kryllar det inte direkt av folk som är villiga att leda partierna. Tråkigt nog verkar det inte som att människor är villiga att "ge upp" sina "normala" liv bara för att få ha makt att göra skillnad. I would!





Men trots allt finns det personer som har "rätt" att klaga, d.v.s. de som försöker göra något själva, vilket jag tror att du gör. :)

2009-01-06 @ 13:45:00
URL: http://klaraholmberg.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0