sista bloggen detta året antar jag.

 


Nyår 2007 - 2008 spenderade jag med 28 graders värme och en alkoholfri champagne i Florida.
Det var underbart.















Denna afton kommer att bli den första nyårsafton som jag firar utan min familj.
Jag känner mig stor, snart 18. Och det är jag också.





Ta det inte lugnt med raketerna, men var jävligt försiktiga!

hoppas 2009 blir ett kärleksfullt år med mycket kramar och ingen våld.
hoppas 2009 blir ett berikande år med mycket minnen och lite misstag.
hoppas 2009 blir ett lärorikt år med mycket nya upplevelser
och bättre lektioner i skolan.
hoppas 2009 blir ett varmt år med mycket pengar och ingen död.


kram kram, kärlek.

En tanke skänkt åt Sveriges sittande politiker



Jag gillar skatten. Det är inte skatten det är fel på, det är politikerna. 

 

Ibland hör jag människors berättelser om fem-sju läkarundersökningar som kan kosta flera tusen kronor, för att få reda på att det inte finns något att göra åt smärtan. Väldigt mycket pengar för några sekunder, i bästa fall minuter hos en stressad läkare. Måste du opereras kan det dröja år, om du bor i en viss kommun.

Om du har cancer får du kanske inte behandlas i tid om du bor i Lunds kommun, för där finns inga pengar. Då får du dö  fast du betalar samma skatt som alla andra. Det finns inget du kan göra åt det, för det är inte du som bestämmer vart skattepengarna ska gå.

7000 kvinnor får diagnosen bröstcancer VARJE ÅR i Sverige. Tre procent är under 40, det är 210 stycken på ETT år. Ändå får du inte undersöka dig förrän du fyllt 40 om du inte är säker på att du har cancer. Därför struntar många yngre kvinnor i att känna efter eller undersöka sig, vilket gör att cancern utvecklas och chansen att bota cancern förminskas radikalt = många dör i onödan.

Vem är det som bestämmer hur sjukvården ska styras? Visst är det politikerna, och visst är det bra med folkvalda politiker som bestämmer, synd bara att de suger. Synd att alliansen SUGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (...jag tycker inte att socarna är änglar heller). Men moderaterna suger mest och hårdast.




Ingen kunde förutspå lågkonjukturen, VISST VISST men höj A-kassan så att ingen har råd att betala den, sedan när alla blir av med jobbet ett halvår senare DÅ BLIR DET INGA JULKLAPPAR och en trebarnsfamilj tvingas flytta in i en tvåa, och ingen har råd att köpa deras gamla villa för det går inte att få lån. Alla förlorar utom politikerna. Politikerna får ändå julklappar i form av feta löner och personliga stylister värde hundratusentals kronor om året. Som tack för ingenting.

Hundratusentals förlorade jobb, och fler ska det bli, förutspår Anders Borg i Metro. Det dubbla till 2010. MEN GÖR NÅT ÅT SAKEN DÅ!!!!! Ni vet vad som har hänt, ni vet vad som kommer att hända. Fixa det. Hur? JA INTE FAN VET JAG, jag är ingen maktfull politiker med 70 lax i röven varje månad, så det är absolut inte mitt jobb att fixa det. Det är inte Svenska folkets jobb att fixa lågkonjukturen. Det är ert jobb, det är därför ni är politiker.

Alla kan inte hantera en vägvält eller ge en 82årig senildement tant rätt mediciner, och på samma sätt jobbar inte alla med politik. Hade alla kunnat jobba med politik så hade nog alla gjort det. Snacka skit, fatta beslut och få feta löner. Gött. Dessutom får man behålla jobbet när alla andra blir av med sitt. Och den feta lönen kommer från skattepengar. Att Lund inte har råd med cancerbehandling är lätt att blunda för. Carl Bildt behöver en ny herrgård. Eller nåt.
Anledningen till att alla inte kan bli politiker är att man måste vara iskall för att lyckas. Ett hjärta av is är vad som krävs för att ge alla tomma löften och falska förhoppningar med gott samvete.

Fy fan.





Jag avslutar med tre saker:

1.  FRA-lagen kommer att kosta Sverige många miljarder svenska skattepengar,
och vi vill inte ens vill ha den. Det är politikerna som vill ha FRA och Ipred. Vi får pröjsa.

2. Allt jävla snack om miljön miljön miljön miljön, ändå höjs priserna i kollektivtrafiken hela tiden. 10 mil tur&retur = 200 spänn och tågen är försenade och inställda hela tiden. Ja inte är det politikerna som får lida iallafall.

3. Jag gillar skatten. Det är inte skatten det är fel på, det är politikerna.


dagens bild på mig





lol

sluta ta er själva så seriöst

Jag kom hem idag med tre paket hårfärg; en blekning, en röd och en mörkbrun. 
Willy sa DET KOMMER INTE BLI BRA, Mamma fick spunk och nu sitter jag här med hårfärg kladdad lite överallt i mitt hår. Det värsta som kan hända är att det blir skitfult, men det gör INGENTING för mitt hår var redan skitfult. Ett annat skräckexempel är att min hårbotten fräts sönder så håret trillar av, men det är ju ändå inget jobbigt problem om man jämför med knark och cancer. 


Ett fantastiskt bra tips till alla er (många) som säger att ni önskar att ni vågade göra drastiska/annorlunda saker med ert utseende, är TA INTE ER SJÄLVA SÅ SERIÖST! Om du vill ha mahawk, skaffa det. Om du vill färga håret rött, men inte vågar så är du feg. Det värsta som kan hända är att du inte passar i det.
Och om du inte passar i det så får du vänta i typ två månader och sedan färga om det, och då har du lärt dig att du inte passar i rött hår.

Om du tycker att det är fruktansvärt att gå runt och se ful ut i två månader så får du för fan sluta gnälla. det finns folk som går runt och är fula hela sina liv. friskt vågat hälften vunnet



tjohoooooooooooooooo


ps. jag är skitnödig när jag skriver detta, så därför kanske bytar ord plats och det blir lite konstigt.


alla dessa jävla snygga smala människor

Jag fick höra att jag var lik Debbie Harry när jag var blond, jag kan ha tagit det som en komplimang men NEEEEJ för jag är inte lik henne!
Hon är ju förfan skitsnygg och skitsmal och jag har tre valkar när jag böjer mig framåt.
Jag blir bara trött när jag ser världens snyggaste människor och dom är så smala, visst det är snyggt och smidigt att vara smal och muskolös, men jag kommer aldrig att bli sån och det är tröttsamt.
Skitsnygga människor är så otroligt ouppnåliga och jag vill ju också vara skitsnygg men är det möjligt? Jag som inte alls är jättesmal, jag har det inte i mig helt enkelt. Mina föräldrar är inte smala. Jag har inget intresse för idrott.
Jag är lagom plus lite fett och minus lite muskler. Jag sitter med en chipspåse bredvid mig just nu denna stund.

För oss som inte är smala är det svårare och dyrare att bli snygga. En tjej utan fetthöfter och med schyst benstruktur i ansiktet kan bara ta på sig en sleden t-shirt och tajta jeans så är hon fit for fest. Vi andra får lägga mer tid och energi på kläder, hår, solarie och smink för att kompensera.
Om vi nu VILL se ut som dom, vi kan ju också skapa oss en egen stil,
så vi blir skitsnygga FAST vi inte fötts med en Debbie Harry-benstomme.




Här är några kändisar som är skitsnygga fast de inte alls är perfekt smala och vältränade.



Brody Dalle och Kitty Jutbring


Självaste Marilyn Monroe hade nog inte kunnat bli fotomodell med dagens ideal. Med dagens ideal i Sverige hade Monroe varit småtjock.





----




nej nu blir jag arg. har suttit i en halvtimme och letat efter bilder på mellan-size människor men jag hittade inte EN ENDA bra bild från när Nicole Richie var normal, och alla bilder på Lily Allen var retoucherade.




nu ska jag sova. orkar inte jämföra mig med smalare människor längre.
det gör mig så jävla trött. godnatt.


it was the night before christmas

and all through the house
not a creature was starring
not even a mouse

the stockings were hung
by the chimney with care
in hope that Saint Nicolas
soon will be there





denna julafton kommer att bli

- Min första jul som vegetarian
- Min första jul jag träffar min pojkvän
- Min första jul jag är ihop med Max
- förhoppningsvis väldigt fin och bra
- Min första jul sedan förra julen
- Min sista jul som "barn" (omyndig)








jag vill inte skriva god jul i min blogg för det gör alla andra,
men ibland är det bäst att göra som alla andra.
god jul.

dagens bild på mig





lol


Jag tänker på de fattiga


Det är många man ska tänka på i jul! säger mamma. Många släktingar och vänner!
Alla ska ha julkort och små eller stora presenter. Alla ska man tänka på.

Jag tänker på barnen i afrika, säger jag.
Jaha, skänk pengar dit då. säger mamma
Nej jag tänker bara på dom, säger jag.

Är det verkligen lov eller drömmer jag?

Det känns helt ofattbart att jag inte ska till skolan imorgon, och helt ofattbart underbart. Jag behöver inte gå upp tidigt! Jag behöver inte ens göra tråkiga skolarbeten!
JAG BEHÖVER INTE ENS ÄTA SVERIGES VIDRIGASTE SKOLMAT!
Det känns för bra för att vara sant. 



Idag har jag och familjen klätt granen, den är totally FABOLOUS! Megan Fox och Heidi Klum är out of fashion i jämförelse. Det kommer definitivt bilder.
Sedan kom Max hit och fick mitt hjärta att purra. Först åt vi spagetti&cournfärs, AHMAGAD vad gott, sedan kollade vi på den bästa julfilmen Elf, och åt Rocky Road. Perfekt söndag. Ingen stress, ingen ångest. Bara chill och gott.

Detta kan jag definitivt vänja mig vid. Gimme gimme lov gimme lov gimme lov lov



på tal om ingenting.


och om nu ekorren satt i granen,
hur kunde han hoppa ifrån tallegren?

Ibland är dubbelmoral inte så jävla konstigt

Jag kommer nog bli en jävligt dubbelmoralisk mamma när tiden är inne.

Jag vill ABSOLUT inte sätta mina barn i könsroller! 
Men jag kommer bli tokkär om jag går förbi ett par rosaglittriga baby-snickarbyxor. Undanflykten är att jag kan sätta dom på min son, men motargumentet till det är att jag predikar att man inte ska pynta barn efter föräldrarnas behag.
"BARN ÄR INTE ACCESSOIRER! BEBISAR SKA HA DET BEKVÄMT OCH SMIDIGT!"
Ändå gullar jag i falsett om jag ser en bebis i sjömansutstyrsel.

Jag hatar vapen och våld och vill inte köpa leksaksvapen till mina barn. 
Jag tycker leksaksvapen är lite som att köpa leksaksknark.
Samtidigt tycker jag inte att föräldrar ska bestämma allt vad barnen ska göra, för jag tycker att barn ska lära sig av sina misstag.

Jag vill att mina barn ska bli framgångsrika och populära
men jag tycker att de ska ha stark integritet, stå för sina åsikter
och jag vill inte uppfostra giriga materialister som tycker att pengar är det enda viktiga.
Jag vill att mitt barn ska vara sig själv och strunta i alla andra,
men jag vill inte att mtt barn ska bli utstött och illa omtyckt.






Om jag någonsin skulle skaffa barn (om typ 10 år)
så hade det kanske varit lättast att bara luta mig tillbaka och se hur barnen formas efter hand, utan att lägga mig i hela tiden. Samtidigt tycker jag att det är föräldrarnas ansvar att uppfostra barnen till bästa möjliga människa de kan bli.


Dubbelmoral? JA! Men är det så jävla konstigt?
Det finns två aspekter av nästan allt. nästan ALLT.

usch

My Super Sweet 16 är det vidrigaste tvprogrammet jag vet.
Jag vill skicka tjejerna till Liberia och sätta dom i ett Kolera-tält med huldratals små barn som skiter och spyr sig själva till döds. Hela tiden.
Undrar om en tiotusendollarsklänning gjort någon glad då.

Jag gillar Malmö mer än Göteborg

Jag blev så himla glad när jag såg stortorget i Malmö idag,
De hade pyntat träden helt sagolikt.

Jag förstår inte hur Hässleholms utbud av allt någonsin har kunnat
tillfredsställa mig. Jag gillar inte Kristianstad heller.
Malmö är perfekt för mig. Alla affärer, butiker, caféer och matställen.
Önskar bara det inte var så mycket folk överallt,
men då hade det inte funnits några affärer heller.



söt glad/trött hanna på tåget mot malmö








elvis på buttericks.






fin mus hanna.







Musikhjälpen var igång och spelade den bästa musiken P3 NÅGONSIN spelat,
kan bero på att det bara spelar önskelåtar nu.
Kitty var trött och låg i en soffa, fan vad snygg hon är.

Jag blev filmad när jag fotade. Är numera TVkändis.





Senare såg vi även Motoboy och Tityo i glashuset.
Köpte inga bra julklappar, bara dåliga. 
det gick åt mycket pengar, men det var billigare än SPA och lika avstressande.




fy fan vad det ska bli skönt med jullov.

män som grundar välgörenhetsgalor är sjukt sexiga

Vill ni veta vad som gör en sexig man? Vill ni veta vad som gör en man fantastisk?
Ja inte är det en kukpiercing och brun-utan-sol iallafall.


Här har ni en man som skänker bort nästan varenda dollar han tjänar.
Han spelade huvudrollen i Pink Floyd The Wall
och har spelat in musik med Bon Jovi och Bono,
och han har varit nominerad till Nobels Fredspris.
Han grundade världens största välgörenhetsgala Live Aid -85.
Han skrev låten Do they know it's christmas?  som blev listetta i många länder
och alla pengar som tjänades på den låten gick direkt till fattiga i Afrika.

Jag tycker att män som denna man
är mycket sexigare än muskelsprängda fotomodeller.
Jag tycker att män som skriver musik för att få pengar till fattiga
är mycket sexigare än fotbollstjärnor 
och hiphopartister som lägger sina miljoner på bling bling istället för fattiga barn.
 



Han heter Bob Geldof, och så här såg han ut när det begav sig.







Säg till om ni vill att jag ska berätta storyn bakom låten "I Don't Like Mondays", för den är sjukt häftig.

Jag har inte lärt mig infoga Youtubeklipp till bloggen än,
men här kommer en länk på en av världens sexigaste män
av världens bästa anledning.

http://www.youtube.com/watch?v=zdA-2oXzk10





. I DON'T LIKE MONDAYS, I WANNA SHOoT THE WHOLE DAY DOWN
GOOD BYE

Alla vill ha fint men ingen vill städa

AAAAH VAD DET ÄR JOBBIGT ATT STÄDA
Jag vet inte vad det är med mitt rum men det blir så jävla dammigt så jävla snabbt.
Jag dammade mina hyllor för en månad sen och nu ligger det redan ett lager damm där.
det är så äckligt och det får mig att nysa.

På en vecka föds nya dammråttor,
på en vecka har jag råkat kladda ny mascara på spegeln.
det känns inte lönt att städa när det blir skitigt lika snabbt igen.
Jag har för lite utrymme till alla mina grejer, måste slänga  saker för att få det städat.
Måste slänga kläder för en organiserad garderob. Det är verkligen ett lyxproblem.
Ett jobbigt lyxproblem.

Men söndag är städ-dag och det finns inget att göra åt det, speciellt inte såhär vid jul
det bästa jag kan göra åt situationen är att sätta igång min favorit julmusik.
Bäst julmusik till julstädningen och julbaket:

The Pogues - Fairytale of New York
John Lennon - Happy Christmas (war is over)
Nat King Cole - The Christmas Song
Elvis Preasley - Blue Christmas
The Peanuts Christmas Music
Band Aid - Do they know it's Christmas







Jag vill ändå ha två små blåhåriga snuttar som kommer hem till mig varje söndag
och städar mitt rum så kan jag äta chipsrester och sappa.






Men det kan egentligen kvitta, för jag vill även ha fred på jorden.


Vilken är världens rundaste fisk?

Fiskbullen.

Alla vill till Spanien men ingen har råd



Vi är egentligen sjuka i huvudet allihopa, som bor här
när det är så jävla kallt. Vi har vinter fem månader om året och snö bara hälften.
Om vi har tur.

På vintern är kylan det det enda vi pratar om,
kliver på bussen "Brr vad kallt det är"
Går in i klassrummet "Fy fan vad kallt det är ute"
Träffar mormor "Det är ovanligt kyligt idag. Igen. Hehe."
Hos frisören "Det är sån riktig bitande kyla idag!"
eller "Usch vad ruskigt och grått det är."
Ja, ni fattar.


Vi glömmer att det är kallt på sommaren också. 
På Hultsfredsfestivalen hade vi frost på tältet sista natten, 16 Juni.
Knappt en sommarkväll har jag gått utan varm tröja.
Visst, det är varmt på dagen men natten är förstörd. 
Så är det inte söderut, vi har bara otur här.





Men.
Det är extra mysigt att muffla in under täcket
och värma sig med någon man tycker om
när det är kallt och ruggigt ute.







Jag och min katt. Mys.




Min mysiga pojkvän i min säng. Mys.






Sammanfattning:
Vinter är frys, nys och rys.
men också mys.


Progress Dialog

Utvecklingssamtal
Abstrakt Substantiv

1. Samtal om hur det går i skolan, elev och lärare emellan. Läraren berättar vad andra lärare har skrivit om eleven och talar om dina svagheter och styrkor. Mamma sitter med på ett hörn.

ELLER: Lärarna i dina bästa ämnen har inte skrivit NÅGONTING om dig så du får nästan bara höra dåliga saker.

Exempel på Utvecklingssamtal i mening: Modern blev förvånad under dotterns utvecklingssamtal, läraren hade inte alls mycket positivt att säga denna gång.

Etymologi: Utveckling = Progress + Samtal = Dialog







Jag vill inte bli journalist längre. Det är tydligen väldigt omständigt och strukturerat.
Nu stryker jag journalist från min lista.

Rocksångerska
Flygvärdinna
Poet
Fotomodell
Ägare av egen salong
Reseledare
Djurskötare
Författare
Krönikör
Sjörövare
Lärarinna
Journalist
Radiopratare
Festivalskötare
Marodör

det är lätt att känna sig instängd i en presentförpackning.

Alarmet skär in i mina varma drömmar
Första synen påminner mig om verkligheten
Nu ska jag följa mina rutiner ännu en dag
samma jävla buss, samma jävla 23 minuter
samma fula gula lysrör i klassrummet.

ångest för julklappshandeln
ångest för lussevakan
ångest för tristess
ångest för stress






Visst känns det fint att vara vid liv en dag till?

Skolmaten gör oss feta och fattiga

Vad ska vi göra åt vår sviniga skolmat? Vi har ju för fan ångest inför matrasten.



Ofta är maten totalt oaptitlig, vidrig, ofräsch, ÄCKLIG.
Paneringen på fisken är blöt och som gröt. Potatisen är hård och ljummen.
Såsen ser ut som sperma och smakar som sopor luktar.
Matbehållarna står på små bord. Ketchupen tar vi med sked ur en lingonspann.
"salladsbuffén" består av vitkål, gurka och konserverad ananas.
Tre köttfärsrätter i veckan; makaroner och köttfärslåda, köttfärsgratäng
och sen nån slags förkolnade järpar. Alltid samma krydda.

Många av skolans elever äter aldrig i matsalen, ännu fler äter sällan där.
Vuxna förstår inte för dom har andra alternativ än att äta där.



När det väl är god mat, (tacos var tredje månad)
så rusar alla till matsalen för att hinna få mat,
för det tar slut väldigt fort. Såsen tar slut, chipsen, osten och majsen.
Endast de hångaste överlever.

Det finns inte tillräckligt med utrustning och personal för att göra tacos till 350 elever,
men vems fel är det? och vem får lida?

( punkt punkt punkt)






Våra föräldrar betalar lika mycket i skatt, 
men vissa elever får äkta restaurangmat och vissa får näringsfattig grismat.
Vi har högst 1050 kronor i månaden. Vi har INTE RÅD att köpa mat,
men för att orka en hel skoldag så köper vi godis, bullar och dylikt i caféterian.
Det gör oss feta och fattiga.










och det finns INGENTING vi kan göra åt det.

i verkligheten är pengar viktigare än allt


Lunds Universitets Sjukhus behöver spara runt 37 miljoner kronor innan nyår,
detta kommer att leda till att många cancersjuka inte får behandling och kommer att dö.
de får inte ens en chans att klara sig eller leva lite längre
eftersom det inte finns pengar till strålbehandling och cellgifter.

Det byggs cykelvägar för miljoner.
Administration kostar miljoner och åter miljoner.
 bankdirektörer får en miljon i månaden
och det byggs krigsplan för flera miljarder.
Massor av cancersjuka kommer att DÖ i Sverige
endast på grund av att 37 miljoner saknas.





Cancer är redan ett totalt mörker
och när det FINNS lindring och behandling,
varför går pengarna till forskning istället för till själva behandlingen?



Det verkar som att det doneras jättemycket pengar till cancerforskningen,
men inget till behandlingarna.
Endast ~ 30% av Rosa Bandets insamlade pengar går verkligen till cancerforskning.
och var är skattepengarna? Vart fan tar alla pengar vägen egentligen? 
Finns det en massa självgoda projektledare där ute
som känner sig nöjda med att ha en 800 000 i månaden,
när cancersjuka inte får vård pga. att pengar saknas?




Den där hiphoparen köper en diamantklocka för fyra miljoner kronor.
Arvtagerskan fixar håret för åtta miljoner om året.
cancersjuka dör för att inte pengar finns.
jag blir yr.




En sak till. Om en miljardär blir dödssjuk
då är nog inte pengar det viktigaste längre. Utan hälsa har man ingenting
men det fattar de inte nu.



Det kan sägas att en människoliv är ovärderligt,
men i politiken och verkligheten prioriteras liv inte framför pengar.



DET GÖR MIG ARG
men mest ledsen.

vishet närhet visdom ungdom

dance like no one is watching
sing like no one is listening
live like there is no tomorrow
and love like you never have been hurt











hinner inte skriva någonting genomtänkt idag




så jag lägger in en bild på mig och janina, deppade framför Eiffeltornet Maj 06.

punkt slut


det är fredag och du är bara hemma

Det är något ångestframkallande med fredagskvällar när det inte händer något
eller det händer massor men du kan inte dit
eller du KAN ju sticka dit men du får inte
eller du FÅR komma men du vill inte
men ändå har du lite ångest
just för att det inte "händer" något

Du vill att det ska vara fest och du ska vara bjuden
det ÄR stor fest och du är bjuden
men du har inte sminkat dig och du har inga kläder
okej jo, det har du men då har du ingen dricka
och har du dricka så kan du inte komma dit
eller hem.

och att komma hem är viktigt
det är kanske därför
du är hemma
just nu.




de snackar om ungdomen
om allt bus de hittade på vid femton
sexton och sjutton men vad har jag hittat på?
jag har ju redan varit där
men jag väntar fortfarande
på den bästa tiden
i mitt liv




Det bästa med Fredagar är kanske inte alltid att det ska hända något
utan att det INTE ska hända något
men ändå har du ångest
du är ju för fan bara ung
två år till.




jag är kanske cynisk men då är ni lättlurade



Jag sappar en torsdagskväll. Hundra kanaler men ingenting på.
Hade jag bara haft tre kanaler hade jag nog tyckt att "Bröllopsform" varit ett bra alternativ,
men nu tycker jag inte det. Jag har försökt kolla på det men det är störigt som en finne i röven.

Det är ju alltid samma sak; de ska ha i sig nån äcklig bantninsmat, en manipulativ psykolog får dem att börja gråta och säga precis det som gör bra TV. En träningscoach bevisar att de har dålig kondition och en kostspecialist säger att halvfabrikat är skitmat och nu är det bönor och palsternacka som gäller.


Först förnedras de genom att stå halvnakna framför en spegel med en julgran av valkar på ryggen och skinkorna hängandes till knävecken, och så börjar kvinnan gråta och mannen säger nåt svenskt som "nää jag gillar ju inte det jag ser precis.... ".  Han är egentlgien fetare än kvinnan men han deppar inte för det är ju bara en "kalaskula".



Efter åtta veckor av "konstant" bantande (när tvteamet är närvarande) så kommer de tillbaka, uppiffade, proffssminkade och oftast i svarta, snygga kläder (undrar varför), och berättar om hur mycket bättre de mår och att de fått tillbaka gnistan HIHIHIHIHI, och de får höra hur duktiga de har varit och bla bla bla bla. Det är EXAKT samma varje gång.

De ställer de sig på vågen och har gått ner typ fyra kg. Sedan åker de hem och käkar pommes och ostkorv med ketchup, dricker coca cola och snackar skit om Anna Skipper.



se, hon har till och med ett manus.




Jag är kanske cynisk men ni är förjävla lättlurade om ni tror att det ni ser på TV är verklighet.
Aldrig är det någon på Du är vad du äter, som säger "Detta är ju bullshit. Jag har följt världens äckligaste diet men bara gått ner två kg och nu ber kamera teamet mig att 'fuska' framför kameran så att Anna Skipper ska 'komma på mig'. Detta är ju arrangerat alltiihopa, BUUUuuullLLSHIiiitt JAG VILL INTE MER hejdå".

Och aldrig är det någon som säger "ååh vad gott allt är, vad roligt att TV3 har fixat gratis kickboxingträning till mig. jag är så glad för allt de gör för mig, jag struntar i att jag bara går ner tre kg för jag har fått GRATIS massage och hälsobehandlingar och mat och styling. tack tack"



Dessutom är alla som är med TV omgivna av ett tvteam med mikrofoner och kameror,
så nästan ingenting är "naturligt" och spontant på realitytv. Det är därför det heter reality, för att det är bullshit.





Slutligen, listor.
Sämst bra program enligt mig:

Bröllopsform/Duärvadduäter/andra bantningsprogram
Amerikanska "dating" program á la X-effect, Room Raiders och Wannacomein?
Svenska "reality" program som Färjan, Det Okända och SOS gute
Även Extreme Home Makeover tycker jag verkar lite för bra för att vara sant, och fake.

(när vi ändå är inne på bullshit-program så behöver jag väl inte ens nämna alla program om andar och spöken)





MEN JAG AVSLUTAR MED NÅGOT POSITIVT! wihooo
Bäst bra program enligt mig:

Boston Tea Party
Efterlyst
Komediserier som Vänner och Dharma & Greg
Desperate Housewives










Ca suffit maintenante. au revoir.

Jag är trött varje morgon

Ibland hatar jag verkligen att bli väckt av den där jävla signalen på morgonen,
beeeb beeeb låter det och det skär in i mina fluffiga drömmar om troll och flygkraschar.
Snoozen hjälper inte, det är som att förskjuta döden nio minuter.
Det känns egentligen inte bättre för att jag väntar. Nio minuter senare är det lika jobbigt igen.


De två timmarna mellan vakna och skolporten försvinner i rutiner,
nu sitter jag i skolan och gör absolut inte det jag borde göra.
En liten apa med rufsigt vitt hår och tungan ut sitter på min axel och säger
DU KONCENTRERAR DIG INTE PÅ DET DU SKA!!!!!!
DU GÅR OCH LÄGGER DIG FÖR SENT PÅ KVÄLLARNA!!!!!!
LAT ÄR DU! ANSVARSLÖS! SKÄÄÄÄÄÄRPPPP DIIIIIIIGGGGG



Jo.

fyra jular och en nyår. + USA.

20 December = julfirande.  19 December = julfirande. 24 December = julafton. 27 December= julfirande.
31 December = nyår.


och den 8:e Januari åker jag till USA,
helt ensam i två veckor för att ha min praktik på min farfars företag,
är du nyfiken på vad det är för företag så kan du ju klicka här  
DET ÄR ROLIGT att det äntligen händer något,
men det vore dock en synd att säga att jag inte har panik, men det är lugnt för jag syndar hela  tiden.




Varför har jag panik? Jo

1. Jag kommer inte träffa Max på, shit, två veckor.
2. Jag har så många att handla julklappar till och så lite pengar. Har inte handlat någonting än.
3. Jag har aldrig flugit ensam innan och nu ska jag byta flyg på Heathrow. "Swedish girl missing, mysteriously disappeared at Heathrow"
4.
Dollarn är dyrast ever. tråkigt.  
5. En dag efter att jag kommit hem från USA ska jag börja på praktik i Lund, och det tar två veckor för jetlagen att gå över.......


Yet, underbart, jag får ta allt precis som det kommer.
Det värsta som kan hända är att jag dör och alla ska ändå dö någon gång. brr...





Detta foto tog jag sist jag flög till Boston, med daddy sommaren 2006.






skål.


Vad är x och y om 3x + 4y =10 . 7x - 4y =30. ?

Efter dagens mattelektion på 2h 30min så hade jag verkligen ont i huvudet av allt tänkande.
Vad spelar Ekvationssystem för roll, egentligen?
Det är så lätt att säga
"om du ska sälja biljetter och det finns två olika pris, hur vet du hur många av varje lott du har sålt?
JO, EKVATIONSSYSTEM! additionsmetoden! vuxenpriserna är Y och barnpriserna är X. "

MEN NEEEEJ JAG HADE RÄKNAT FÖR HAND goddammit eller bett någon annan göra det.
Jag hade lagt pengarna för barnbiljetterna i en ask och pengarna för vuxenbiljetterna i en annan,
och sett hur mycket pengar jag fått in och dela det med priset per lott, med hjälp av MINIRÄKNARE.


Det känns inte bra att räkna ut svåra ekvationer, jag ritar hellre.
Denna teckning ritar jag på lite varje gång jag tycker att en lektion är jobbig/onödig.
Den är nästan full av fula djur nu. Jag ska ge den till Max när jag är färdig.






so long.

några bilder på mig, för det är min blogg




Låtsasblond och låtsascool med kläder från Spencer's och Disneyworld.






Jag hade lösögonfransar och GAP-klänning den kvällen,
min pojkvän fann mig posa med framför min mobilkamera.







Snart är det ett år sedan detta foto togs. Jag gillar det som fan.





Jag.




Jag tänker inte lägga in bilder på mig själv varje dag så var inte ledsen,
jag tänker mest skriva meningslöst skit eller radikal smörja.
fast jag har jävligt höga ambitioner för detta. jag hade ju förfan över 200 läsare på LUNARSTORM!!!!!!!!!!!!


jag kommer aldrig sluta skryta över det. aahh, det var livet. jag var stenhård, elektrisk, jag brann.
men vart tog den där elden vägen?
ja vart tog elden vägen.



titta, jag har lärt mig länka också

Idag drog jag tummarna ur röven och pimpade bloggen lite.
Med hjälp av Marie och hjälpsamma lärare så ser min blogg ut som en blogg nu.
Om det är positivt eller inte är jag inte helt säker på än. Gillar fortfarande inte begreppet "blogg",
men nu kanske någon iallafall vill läsa fanskapet.

tack hej tut tut




RSS 2.0